Lody brzoskwiniowe II

Do przygotowania lodów brzoskwiniowych można wykorzystać również same świeże owoce brzoskwiń.

Lody brzoskwiniowe idealne, kremowe i słodziutkie. Doskonałe w porze letniej jak i zimowej.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • puszka brzoskwiń w syropie – 480 g
  • cukier puder – 40 g
  • śmietana kremówka – 150 ml

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zawartość puszki z brzoskwiniami zmiksować i ochłodzić do temperatury lodówkowej.

Do maszyny wlać chłodna kremówkę i zmiksowane ochłodzone owoce.

Dalej postępować według instrukcji maszyny do lodów.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *