Lody kokosowe

lodykokosowe2

Coś dla smakoszy kokosów. Doskonałe lody, kremowe idealnej konsystencji.

SKŁADNIKI

  • mleko kokosowe – 400 ml
  • śmietana kremówka (30%) – 400 ml
  • cukier kryształ – 1 szklanka
  • wiórki kokosowe – 100 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mleko kokosowe, śmietanę kremówkę oraz cukier razem wymieszać w garnku. Całość podgrzewać, aż do rozpuszczenia się cukru, nie doprowadzić do zagotowania, zdjąć z palnika, kiedy cukier całkowicie się rozpuści. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Po tym czasie mieszaninę umieścić w maszynie do lodów i dalej postępować według instrukcji urządzenia.

lodykokosowe

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *