Pasta rybna

Pasta rybna z dodatkiem twarogu i rybki z puszki to dobry sposób na śniadanie, kolację inaczej.

pastarybna

Pasta rybna z makrelą to doskonały dodatek do kanapek, rożnych przystawek, idealna na piątkowe śniadanie czy kolację. Do takiej pasty również można dodać makrele w oleju jeżeli nie chcemy w pomidorze, ale należy rybę umieścić na sitku aby pozbyć się nadmiaru oleju lub dowolny rodzaj rybki jaką lubimy.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • ser biały – 0,5 kg
  • cebula – 1 sztuka (mała)
  • makrela w pomidorze w puszce – 2 sztuki
  • śmietana 18 % lub jogurt naturalny –
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ser biały rozdrobnić widelcem lub łyżką, można go też posiekać blenderem, żeby nie było grubych grudek, następnie otwieramy puszki z makrelą i przesypujemy rybę na miseczkę, rozdrabniamy widelcem, dodajemy ją do sera, dodajemy startą na tarce na grubych oczkach cebulę, sól i pieprz do smaku,

Wszystko razem mieszamy na koniec dodajemy śmietanę ok. 2-3 łyżki, w zależności jaka chcemy uzyskać konsystencję.

Można dodać również 2-3 łyżki ketchupu dla uzyskania ciemniejszego koloru.

pastarybna1

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pasty i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *