Pasta rybna z dodatkiem twarogu i rybki z puszki to dobry sposób na śniadanie, kolację inaczej.
Pasta rybna z makrelą to doskonały dodatek do kanapek, rożnych przystawek, idealna na piątkowe śniadanie czy kolację. Do takiej pasty również można dodać makrele w oleju jeżeli nie chcemy w pomidorze, ale należy rybę umieścić na sitku aby pozbyć się nadmiaru oleju lub dowolny rodzaj rybki jaką lubimy.
Czas przygotowania – 15 min.
SKŁADNIKI
- ser biały – 0,5 kg
- cebula – 1 sztuka (mała)
- makrela w pomidorze w puszce – 2 sztuki
- śmietana 18 % lub jogurt naturalny –
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ser biały rozdrobnić widelcem lub łyżką, można go też posiekać blenderem, żeby nie było grubych grudek, następnie otwieramy puszki z makrelą i przesypujemy rybę na miseczkę, rozdrabniamy widelcem, dodajemy ją do sera, dodajemy startą na tarce na grubych oczkach cebulę, sól i pieprz do smaku,
Wszystko razem mieszamy na koniec dodajemy śmietanę ok. 2-3 łyżki, w zależności jaka chcemy uzyskać konsystencję.
Można dodać również 2-3 łyżki ketchupu dla uzyskania ciemniejszego koloru.