Surówka z buraków czerwonych, marchewki i jabłka

Surówka z buraków czerwonych, marchewki i jabłka

Bardzo smaczna ale przede wszystkim zdrowa surówka doskonała jako dodatek do mięsa.

    Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • buraki czerwone – 500 g
  • marchewka – 1 sztuka
  • jabłko – 1 sztuka
  • cebula – 1 mała sztuka
  • śmietana lub jogurt naturalny
  • cukier do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Buraki czerwone ugotować , przestudzić. Następnie obrać z łupki i zetrzeć na tarce na małych oczkach.

Marchewkę, jabłko, cebulę obrać i również zetrzeć do buraków.

Na koniec dodać do smaku cukier kryształ i śmietanę lub jogurt naturalny, chociaż sama również smakuje doskonale.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Surówki i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *