Kotlety schabowe z pieczarkami

schabowyzpieczrkami1

Schabowe z pieczarkami to sposób na urozmaicenie posiłku. Przygotowanie takich kotlecików nie wymaga wiele czasu a w efekcie końcowym smakuje doskonale. Doskonałe jako drugie danie lub jako przekąska na rożnych imprezach okolicznościowych.

Czas przygotowania – 40 min.

SKŁADNIKI

  • schab wieprzowy – 1/2 kg (6 kotletów)
  • pieczarki – 40 dag
  • cebula – 1 sztuka
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Panierka

  • bułka tarta
  • mąka
  • jajka
  • olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor, dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną, dodajemy sól i pieprz do smaku.

Kotlety schabowe rozbijamy na cienkie kotleciki, oprószamy solą i pieprzem, na środek rozkładamy pieczarki, mogą być ciepłe lub zimne, w zależności czy mamy je czas studzić.

Zwijamy kotlety w rulon, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni na oleju, przekręcając z każdej strony do momentu aż zmiękną i będą rumiane.

schabowyzpieczrkami

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania Obiadowe i oznaczony tagami , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *