Ciastka z orzechami

ciastka kruche z orzechami

SKŁADNIKI

  • 500 g mąki
  • 250 g margaryny/masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g cukru kryształu
  • 3 żółtka
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
  • orzechy włoskie mielone

WYKONANIE

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować, wykrawać, foremką ciastka, następnie maczać w roztrzepanym białku i posypać mielonym orzechami lub cukrem. Układać na blaszce na papierze do pieczenia i piec na złoty kolor.

ciastka z orzechamiciastka kruche

Ten wpis został opublikowany w kategorii Boże Narodzenie, Ciasteczka. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *