Śledzie z jajkiem i fetą

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sledziezjajkiemifeta1

Można śmiało powiedzieć, iż sałatka ta jest bardzo smaczna, kilkuskładnikowa i ekspresowa do przygotowania.

SKŁADNIKI

  • 270 g sera feta (opakowanie)
  • 400 g śledzi w oleju
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez, śmietana 18% do smaku

WYKONANIE

Śledzie osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokroić w drobną kostkę.

Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu przestudzić i pokroić w kostkę.

Ser feta, cebulę pokroić w drobną kostkę.

Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem- z solą ostrożnie ponieważ ser feta jest już słony.

Na koniec dodać majonez i śmietanę według uznania i gotowa sałatka.

sledziezjajkieifeta2

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki, Wielkanoc. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *