SKŁADNIKI
- margaryna – 250 dag
- cukier puder – 1/2 szklanki
- kakao – 3 łyżki
- woda – 1 łyżka
- galaretka – 1 opakowanie
- wafel – 3 płaty/tafle
- herbatniki – 1 paczka
- banany – 4 sztuki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić galaretkę w 1/2 szklanki wody. Margarynę, cukier puder, wodę i kakao zagotować w garnku. Zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną galaretkę do masy. Przestudzić masę ale nie całkowicie.
Do letniej masy skruszyć tafle wafla i herbatniki, wszystko razem wymieszać. Letnią masę rozłożyć na waflu, na brzegu położyć banany (1,5 – 2 sztuki) i zwijać wafla w rulon. Można pomóc sobie ściereczką lub folią aluminiową. Wafla wstawić do lodówki aby zastygł.