Sałata z mozzarellą

Sałata z mozzarellą

Kolorowa sałata z serem mozzarella, oliwkami, pomidorami, papryką, ogórkami można rzec ze z nowalijkami. Bardzo szybka do wykonania, idealnie nadaje się jako szybka przekąska, dodatek do mięs.

Czas przygotowania – 15 min.

Składniki

  • ser mozzarella – 2-3 kulki
  • oliwki czarne – ok. 200-250 g
  • cebula czerwona – 1 sztuka
  • papryka – 1 sztuka
  • ogórek zielony – 1 sztuka
  • pomidory – 2 sztuki
  • natka pietruszki – wedle gustu
  • pomidory suszone – ok. 200-250 g
  • sól, pieprz do smaku –
  • jogurt grecki – 2-3 łyżki

Sposób przygotowania

Paprykę, pomidora dokładnie umyć, osuszyć
Mozzarelle odsączyć pokroić w kostkę. Oliwki i pomidory suszone również odsączyć.
Ogórka obrać z łupki i pokroić w plasterki lub kostkę.
Paprykę, pomidory świeże i suszone, cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem i połączyć z jogurtem greckim.
Podawać kilka minut po zrobieniu.

Sałata z mozzarellą i oliwkami

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *