Do twarożku można dodać koperek, pomidorka, jajko gotowane i stworzyć wiosenny twarożek. Podawać z liśćmi sałaty.
Taki twarożek to mój ulubiony. Doskonały na śniadanie, kolację. Najlepiej smakuje kiedy na działce pojawiają się świeże nowalijki.
Dodatki sprawiają, iż dzieciom bardzo smakuje taki serek z dodatkami.
Czas przygotowania -15 min.
SKŁADNIKI
- ser biały – 30 dag
- rzodkiewka – pół pęczka
- śmietana 18% – 3-4 łyżki
- sól – do smaku
- szczypiorek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rzodkiewkę dokładnie umyć i osuszyć z nadmiaru wody.
Ser biały rozdrobnić dokładnie widelcem lub mikserem, następnie dodać śmietanę, pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać do smaku soli.