Twarożek z rzodkiewką

Do twarożku można dodać  koperek, pomidorka, jajko gotowane i stworzyć wiosenny twarożek. Podawać z liśćmi sałaty.

twarozekzrzodkiewki1

Taki twarożek to mój ulubiony. Doskonały na śniadanie, kolację. Najlepiej smakuje kiedy na działce pojawiają się świeże nowalijki.

Dodatki sprawiają, iż dzieciom bardzo smakuje taki serek z dodatkami.

Czas przygotowania -15 min.

SKŁADNIKI

  • ser biały – 30 dag
  • rzodkiewka – pół pęczka
  • śmietana 18% – 3-4 łyżki
  • sól – do smaku
  • szczypiorek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rzodkiewkę dokładnie umyć i osuszyć z nadmiaru wody.

Ser biały rozdrobnić dokładnie widelcem lub mikserem, następnie dodać śmietanę, pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać do smaku soli.

twarozekzrzodkiewki

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pasty i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *