Placki z tuńczykiem

Placki z tuńczykiem

Bardzo ciekawe połączenie składników, dające przepyszne chrupiące placuszki. Takie placki można przygotowywać z dowolnymi, ulubionymi składnikami.

Czas przygotowania – 25 min.

SKŁADNIKI

  • tuńczyk – 1 puszka
  • ser żółty – 100 g
  • mąka pszenna – 2 łyżki
  • śmietana 18% – 2 łyżki
  • jajko – 1 sztuka
  • pomidory suszone – 6 sztuk
  • papryka świeża – pół papryki
  • szczypiorek
  • sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Tuńczyka odsączyć z zalewy na sitku.

Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, paprykę dokładnie wypłukać i pokroić w drobną kostkę.

Pomidory suszone osuszyć z zalewy pokroić, szczypiorek również pokroić drobno.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć w misce, dodać mąkę, śmietanę, jajko i dokładnie wymieszać.

Placki smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron po kilka minut aż się zrumienią.

Placki z tuńczykiem

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *