Bardzo ciekawe połączenie składników, dające przepyszne chrupiące placuszki. Takie placki można przygotowywać z dowolnymi, ulubionymi składnikami.
Czas przygotowania – 25 min.
SKŁADNIKI
- tuńczyk – 1 puszka
- ser żółty – 100 g
- mąka pszenna – 2 łyżki
- śmietana 18% – 2 łyżki
- jajko – 1 sztuka
- pomidory suszone – 6 sztuk
- papryka świeża – pół papryki
- szczypiorek
- sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Tuńczyka odsączyć z zalewy na sitku.
Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, paprykę dokładnie wypłukać i pokroić w drobną kostkę.
Pomidory suszone osuszyć z zalewy pokroić, szczypiorek również pokroić drobno.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć w misce, dodać mąkę, śmietanę, jajko i dokładnie wymieszać.
Placki smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron po kilka minut aż się zrumienią.