Ciasteczka babuni

ciastka babuni

SKŁADNIKI

  • 500  mąki pszennej
  • 25 g masła
  • 7 żółtek
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • marmolada/powidło

WYKONANIE

Na stolnicy mąkę posiekać z masłem, dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce min.2-3 godziny. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wykrawać dowolna foremka ciastka. Układać na blaszce do pieczenia i piec na złoty kolor. Po upieczeniu ciasteczka połączyć dowolną marmoladą twardą lub powidłem śliwkowym. Udekorować cukrem pudrem.

ciastka babuni

ciastka babuni

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasteczka. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *