Spaghetti z mięsem

Spaghetti z mięsem

SKŁADNIKI

  • pomidory świeże lub z puszki – 1 kg
  • mięso mielone – 500 g
  • czosnek – 3-4 ząbki czosnku
  • cebula – 1 duża
  • ostra papryka – do smaku
  • bazylia – 1 łyżka
  • oregano – 1 łyżka
  • parmezan – 150-200 g
  • olej, oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • makaron

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zetrzeć na drobnej tarce lub przecisnąć przez praskę.

Cebule i czosnek smażyć na rozgrzanym oleju, aż cebula się zrumieni. Dodać mięso mielone i smażyć do momentu, aż mięso zmięknie. Następnie dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory i dusić jeszcze przez około 30 min. na wolnym ogniu. Doprawić oregano, bazylię, dusić jeszcze około 15 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Podawać sos z makaronem i posypać startym serem.

 

Spaghetti z mięsem

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania Obiadowe i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *