Deser owocowy a mianowicie z musem z kiwi, mango i truskawek z dodatkiem serka mascarpone. Bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Można do przygotowania takiego deseru użyć ulubionych owoców.
SKŁADNIKI
- serek mascarpone – małe opakowanie
- śmietana 30% – 200 g
- cukier puder – do smaku
- kiwi – 4 sztuki
- mango – 1 sztuka
- truskawki mrożone lub świeże – ok. 1/2 kg
- pierniczki w białej czekoladzie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kiwi, mango obrać i zmiksować osobno na gładki mus. Tak samo postąpić z truskawkami. Jeżeli truskawki są śwież należy je wcześniej wypłukać i osuszyć, natomiast jeżeli sa mrożone wówczas nieco wcześniej owoce wyjąć z zamrażarki i rozmrozić.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać, do smaku można dodać cukier puder.
Owoce wraz z serkiem układać warstwami.
Wierzch udekorować pierniczkami, można je skruszyć lub ułożyć w całości.