Deser z pierniczkiem

deser z pierniczkami

Deser owocowy a mianowicie z musem z kiwi, mango i truskawek z dodatkiem serka mascarpone. Bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Można do przygotowania takiego deseru użyć ulubionych owoców.

SKŁADNIKI

  • serek mascarpone – małe opakowanie
  • śmietana 30% – 200 g
  • cukier puder – do smaku
  • kiwi – 4 sztuki
  • mango – 1 sztuka
  • truskawki mrożone lub świeże – ok. 1/2 kg
  • pierniczki w białej czekoladzie

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kiwi, mango obrać i zmiksować osobno na gładki mus. Tak samo postąpić z truskawkami. Jeżeli truskawki są śwież należy je wcześniej wypłukać i osuszyć, natomiast jeżeli sa mrożone wówczas nieco wcześniej owoce wyjąć z zamrażarki i rozmrozić.

Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać, do smaku można dodać cukier puder.

Owoce wraz z serkiem układać warstwami.

Wierzch udekorować pierniczkami, można je skruszyć lub ułożyć w całości.

deser z pierniczkamideser z pierniczkami

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *