Malinowe tiramisu

Malinowe tiramisu

 

Ekspresowy deser. Było już kawowe tiramisu, teraz pora na owocowe, czyli tiramisu ze świeżymi malinami ze swojego ogrodu. Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo dobre, lekkie i orzeźwiające. W sam raz na upalne dni, kiedy to maliny zaczynają się czerwienić.

Czas przygotowania 15 min.

Składniki

  • długie biszkopty – 1 duże opakowanie
  • serek mascarpone – 1 opakowanie
  • śmietana kremówka – 150 ml
  • cukier puder – do smaku
  • świeże maliny 

Sposób przygotowania

W naczyniu ubić śmietanę na sztywno, powoli dodawać serek mascarpone i ciągle ubijać. Kiedy krem będzie gotowy wówczas dodać cukier puder do smaku.
Biszkopty ułożyć na talerzu, następnie na nich za pomocą rękawa cukierniczego wyłożyć warstwę kremu, ułożyć maliny i ponownie nałożyć krem. Następnie warstwa biszkoptów, warstwa kremu i malin.
Całość oprószyć cukrem pudrem.

Tiramisu malinowe

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *