Ekspresowy deser. Było już kawowe tiramisu, teraz pora na owocowe, czyli tiramisu ze świeżymi malinami ze swojego ogrodu. Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo dobre, lekkie i orzeźwiające. W sam raz na upalne dni, kiedy to maliny zaczynają się czerwienić.
Czas przygotowania 15 min.
Składniki
- długie biszkopty – 1 duże opakowanie
- serek mascarpone – 1 opakowanie
- śmietana kremówka – 150 ml
- cukier puder – do smaku
- świeże maliny
Sposób przygotowania
W naczyniu ubić śmietanę na sztywno, powoli dodawać serek mascarpone i ciągle ubijać. Kiedy krem będzie gotowy wówczas dodać cukier puder do smaku.
Biszkopty ułożyć na talerzu, następnie na nich za pomocą rękawa cukierniczego wyłożyć warstwę kremu, ułożyć maliny i ponownie nałożyć krem. Następnie warstwa biszkoptów, warstwa kremu i malin.
Całość oprószyć cukrem pudrem.