Pomarańcze z czekoladową pianką

Pomarańcze z czekoladową pianką

Delikatny deser, szybki i łatwy do przygotowania. Często robię galaretki z rożnymi owocami, dodatkami ze względu, że dzieciaki moje bardzo ją lubią.

    Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

    Galaretka

  • galaretka pomarańczowa – 2 opakowania
  • pomarańcze – 2 sztuki

    Pianka czekoladowa

  • śmietanka 30% – 500 ml
  • czekolada gorzka – 50 g
  • cukier puder – 2 łyżki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Galaretki pomarańczowe ugotować w 3 szklankach wody, odstawić do wystudzenia.

Pomarańcze dokładnie obrać, wy filetować tak aby nie było wcale białej skórki-albedo.

Pomarańcze nałożyć do pucharków, zalać galaretką i odstawić do całkowitego stężenia.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, delikatnie przestudzić.

Śmietankę ubić na puch, dodać cukier puder i dalej ubijać stopniowo dodawać przestudzoną czekoladę, całość ubić i przełożyć na galaretkę z pomarańczami.

Dowolnie udekorować.

Pomarańcze z czekoladową pianką

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *