Zupa gotowa w 30 min, a nawet szybciej. Idealna na upały, jest lekka i orzeźwiająca, podawana na ciepło lub zimno.
Tak przygotowaną zupę owocową można podać z ugotowanym ryżem, makaronem, ziemniakami lub grzankami z ulubionego pieczywa.
Składniki
- brzoskwinie (bez pestek) – 600 g
- woda – 2 litry
- cukier – do smaku
- cukier waniliowy lub laska wanilii – 2 łyżeczki
- śmietana- do smaku
- ryż
Sposób przygotowania
Wodę zagotować.
Brzoskwinie obrać z łupki, wyjąć pestki. Następnie przełożyć je do większego naczynia, dodać troszkę wody i całość zmiksować blenderem na jednolity mus.
Powstały mus dodać do gotującej się wody, dodać cukier do smaku, cukier waniliowy lub laska wanilii. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować około 3-5 min. Po tym czasie zdjąć z ognia
Przed podaniem dodać śmietanę do smaku i podawać z ulubionymi dodatkami.