Krem brzoskwiniowy

Krem brzoskwiniowy

Zupa gotowa w 30 min, a nawet szybciej. Idealna na upały, jest lekka i orzeźwiająca, podawana na ciepło lub zimno.

Tak przygotowaną zupę owocową można podać z ugotowanym ryżem, makaronem, ziemniakami lub grzankami z ulubionego pieczywa.

Składniki

  • brzoskwinie (bez pestek) – 600 g
  • woda – 2 litry
  • cukier – do smaku
  • cukier waniliowy lub laska wanilii – 2 łyżeczki
  • śmietana- do smaku
  • ryż

Sposób przygotowania

Wodę zagotować.

Brzoskwinie obrać z łupki, wyjąć pestki. Następnie przełożyć je do większego naczynia, dodać troszkę wody i całość zmiksować blenderem na jednolity mus.

Powstały mus dodać do gotującej się wody, dodać cukier do smaku, cukier waniliowy lub laska wanilii. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować około 3-5 min. Po tym czasie zdjąć z ognia

Przed podaniem dodać śmietanę do smaku i podawać z ulubionymi dodatkami.

Przepyszny Krem brzoskwiniowy

Ten wpis został opublikowany w kategorii Na Słodko, Zupy i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *