Bardzo pyszny dodatek do kanapek na śniadanie, kolację. Typowo wiosenny rarytas. Ja w ten sposób kamufluje jajka bo moje dzieciaki za nimi nie przepadają.
Czas przygotowania – 15 min.
SKŁADNIKI
- rzodkiewka – 1-2 pęczki
- jajka – 5 sztuk
- ser biały – 3 łyżki
- szczypiorek – 1 pęczek
- śmietana 18% – 2 łyżki
- sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka ugotować na twardo.
Rzodkiewkę dokładnie umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach i nasolić szczyptą soli, pozostawić na 15 min aby rzodkiewka puściła sok.
Do miseczki pokruszyć, rozdrobnić widelcem biały ser, dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka, odciśniętą rzodkiewkę i posiekany szczypiorek na koniec dodać śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą do smaku.