Pasta z rzodkiewki i jajek

Pasta z rzodkiewki i jajek

Bardzo pyszny dodatek do kanapek na śniadanie, kolację. Typowo wiosenny rarytas. Ja w ten sposób kamufluje jajka bo moje dzieciaki za nimi nie przepadają.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • rzodkiewka – 1-2 pęczki
  • jajka – 5 sztuk
  • ser biały – 3 łyżki
  • szczypiorek – 1 pęczek
  • śmietana 18% – 2 łyżki
  • sól do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka ugotować na twardo.

Rzodkiewkę dokładnie umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach i nasolić szczyptą soli, pozostawić na 15 min aby rzodkiewka puściła sok.

Do miseczki pokruszyć, rozdrobnić widelcem biały ser, dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka, odciśniętą rzodkiewkę i posiekany szczypiorek na koniec dodać śmietanę.

Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą do smaku.

Pasta z rzodkiewki, jajek i pomidora

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pasty i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *