Pasta z twarożku i jajka

Pasta z twarożku i jajka

Pasta idealna na śniadanie. Jestem smakoszem sera białego z różnymi dodatkami, chociaż ostatnio czytałam że nie powinno się łączyć ser białego z pomidorem ponieważ to połączenie nie sprzyja naszemu zdrowiu, produkty te należy spożywać osobno, a jajko i twarożek jak najbardziej stad to połączenie do tego kakao lub kawa zbożowa i czego chcieć więcej.

SKŁADNIKI

  • ser biały wiejski – 200 g
  • jajka – 4 sztuki
  • cebula – 1 sztuka (mała)
  • śmietana 18% – 3-4 łyżki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka ugotować na twardo.

Serek rozdrobnić widelcem jeżeli jest świeży, miękki następnie dodać śmietanę, jajka starte na tarce na grubych oczkach (można dodać same żółtka, ser będzie żółty), cebule pokrojoną w kosteczkę lub startą na tarce.

Jeżeli ser jest twardszy lub ma większe grudki można użyć miksera, miksując go ze śmietanką otrzymamy kremową konsystencję.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pasty i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *