Francuskie paszteciki

Paszteciki  z ciasta francuskiego w połączeniu z pasztetem doskonale smakują. Jest to przekąska szybka, gotowa w kilkanaście minut.

francuskiepaszteciki1

Francuskie paszteciki, to dobra przekąska na chłodne dni, można podawać na ciepło lub zimno, wraz z barszczem czerwonym. Farsz do ciasta francuskiego może być bardzo różny, grzybowy, grzyby z kapustą.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • cisto francuskie – 1 opakowanie ciasta gotowego
  • pasztet pieczony – 1/2 kg
  • jajko – 1 sztuka
  • kminek – do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciasto francuskie pociąć na paski wzdłuż węższego boku (wedle uznania, mi wyszło 5 pasków), następnie paski pociąć na części, kawałki ( u mnie 4 szt.) położyć na pociętych kawałkach paseczki pasztetu i zwinąć, na końcu posklejać końcówki. Wszystkie paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem. Można użyć również do tego celu sera żółtego. Piec na złoty kolor. Trzeba pamiętać, żeby paszteciki włożyć do nagrzanego piekarnika.

francuskiepaszteciki

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *