Pieczona mozarella

pieczonamozarella

Świetny dodatek do dań mięsnych, do obiadu, sałatek. Urozmaica posiłek. Można go przygotować w ekspresowym tempie.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • ser mozarella małe kuleczki
  • bułka tarta
  • jaja świeże
  • sól pieprz do smaku
  • olej rzepakowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ser osuszyć na sitku, durszlaku. Następnie oprószyć solą i pieprzem.

Panierować ser w jajku i bułce tartej i smażyć w frytkownicy lub na patelni na złoty kolor.

Trzeba uważać aby sera zbyt długo nie smażyć ponieważ się rozpłynie.

pieczonamozarella2

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *