Kolejny przepis na sałatę z kurczakiem i selerem ale tym razem selerem korzeniowym ze słoiczka.
Czas przygotowania – 30 min.
SKŁADNIKI
- filet z kurczaka – 1 podwójny filet
- cebula – 1 sztuka
- kukurydza – 1 puszka
- groszek zielony – 1 puszka
- jajka – 5 sztuk
- seler konserwowy – 370 ml
- olej roślinny
- przyprawa jarzynka
- śmietana 18% – 3-4 łyżki
- majonez – 2 łyżki
- musztarda – 2 łyżeczki
- sól, pieprz – do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fileta wypłukać, oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć aż zmięknie z przyprawą typu jarzynka, wystudzić.
Selera odsączyć i pokroić drobno, cebule pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić a następnie zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Kukurydze groszek odsączyć.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem i dodać majonez.