Sałata z buraków czerwonych

salatazburakow

Czerwona sałatka z pieczarkami. Do tej sałatki można użyć zamiast buraczków konserwowych buraczki gotowane.

SKŁADNIKI

  • buraki czerwone konserwowe – słoik litrowy
  • ogórki kiszone – 4-6 sztuk
  • pieczarki marynowane – słoik litrowy
  • kukurydza – 1 puszka
  • groszek zielony – 1 puszka
  • cebula – 1 sztuka
  • sól, pieprz – do smaku

Majonez

  • jogurt naturalny lub śmietana 18 % – 1 kubek
  • majonez – 2 łyżki
  • musztarda – 1 łyżka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Buraczki, ogórki, pieczarki odcedzić z zalewy. Pokroić je w drobną kosteczkę.

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.

Kukurydzę i groszek odcedzić.

Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać majonez.

salatazburakow2

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *