W lodówce miałam wolną sałatę lodową, rzodkiewkę wiec oba składniki połączyłam wraz ze szczypiorkiem i cebulą. Rewelacja, sałata znikła w mig, doskonała do obiadu.
Czas przygotowania – 20 min.
SKŁADNIKI
- sałata lodowa – 1 sztuka
- rzodkiewka – 2 pęczki
- szczypiorek – pęczek
- cebula czerwona – 1 sztuka mała
- sól, pieprz – do smaku
- śmietana lub jogurt
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sałatę lodową dokładnie wypłukać, osuszyć i podzielić na mniejsze części.
Rzodkiewkę dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Sałatę połączyć z rzodkiewką, cebulą, dodać szczypiorek. Całość doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę lub jogurt. Całość wymieszać.