Szybka surówka do obiadu, ale za to z mega dawka witaminy C.
Otóż w skład surówki wchodzi bardzo pospolita kapusta kiszona, jabłko i cebula. Trzy składniki.
U mnie rewelacja, bo jest uwielbiana przez moje dzieci. Często ją robię. Córka jak je kapustkę to nawet widelca nie trzeba tylko paluszkami z miseczki.
Czas przygotowania – 15 min.
Składniki
- kapusta kiszona – 1/2 kg
- jabłko – 2 sztuki
- cebula – 1 mała
- cukier – 1 łyżeczka (do smaku)
- sól, pieprz – do smaku
- śmietana lub jogurt naturalny – do smaku
Sposób przygotowania
Kapustę kiszoną wypłukać, odcisnąć z nadmiaru wody. Jeżeli jest bardzo kwaśna to można ją wypłukać 2 razy.
Kapustę drobno posiekać, dodać starte na tarce na grubych oczkach jabłka, cebulkę.
Całość doprawić solą, pieprzem, cukrem i na koniec dodać śmietanę lub jogurt.