Krem z selera

Krem z selera

Zupa selerowa, krem z selera  a może zupa bez marchewki, zupa biała kilka nazw ale w rzeczywistości kremowa, delikatna zupa.

Czas przygotowania – 30 min.

Składniki

  • seler – 1 duży korzeń
  • ziemniaki – 3 sztuki
  • pietruszka korzeń – 1 sztuka
  • cebula – 1 sztuka
  • bulion drobiowy – 2-3 litry
  • sól do smaku
  • śmietana do smaku

Sposób przygotowania

Seler, pietruszkę, ziemniaki, cebulę obrać, dokładnie wypłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka z gotującym się bulionem i gotować do miękkości z odrobinką soli. Kiedy warzywa będą miękkie wówczas całą zupę zmiksować na krem, doprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę

Podawać z grzankami, pestkami dyni, orzechami włoskimi.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Zupy i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *