Zupa gulaszowa

zupagulaszowa2

Dla mnie zupa gulaszowa to pomieszanie ze sobą wielu składników, przypraw warzyw i mięsa. Doskonale smakuje, jest bardzo sycąca.

Czas przygotowanie – 60 min.

SKŁADNIKI

  • pierś z indyka – 0,5 kg
  • pieczarki – 0,5 kg
  • papryka czerwona – 1 sztuka
  • ziele angielskie – 4-6 ziaren
  • papryka słodka – do smaku
  • papryka chili – do smaku
  • liść laurowy – 2-3 listki
  • cebula – 1 sztuka
  • ogórki kiszone – 3-4 sztuki
  • pieprz, sól do smaku
  • majeranek do smaku

Bulion

  • marchewka – 1 sztuka
  • pietruszka – 1 sztuka
  • cebula – 1 sztuka
  • seler – 1/2 z korzenia
  • woda – 3-4 litry
  • sól, pieprz do smaku

Dodatkowo

  • masło, oliwa z oliwek do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z podanych składników ugotować bulion warzywny.

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę, ogórki, świeżą paprykę w kostkę.

Na patelni lub w większym rondlu podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki, górki i paprykę, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, sól pieprz do smaku. Całość podlać bulionem.

Dodać pozostałe przyprawy; paprykę słodką i chili do smaku.

Całość dusić do momentu aż mięs0 będzie miękkie .

zupagulaszowa

Ten wpis został opublikowany w kategorii Zupy i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *